Even voorstellen

Mijn naam is Winis van Beek

Ik ben woonachtig in Middelburg. Mijn hobby`s zijn mineralen verzamelen en sinds 2006 ook zand.Winis van Beek - Zandverzamelaar
Bij mineralen verzamelen (in het bijzonder de micro-mounts) is het noodzakelijk om een microscoop als hulpmiddel te gebruiken. Op een gegeven moment vroeg ik mijzelf af hoe zand er eigenlijk uit zou zien onder een microscoop. De uitkomst was verbluffend, ik werd gefascineerd door het kleurenspectrum wat op mij afkwam. Sindsdien ben ik verknocht aan zand verzamelen.

Ik verzamel zand van waar ook ter wereld. Dit kunnen zandstranden zijn maar ook rivieren, zandgroeves, gletsjers, behoren daartoe.

Mijn allereerste zandje kwam uit Israël, de plaats Arad en sindsdien is mijn collectie gegroeid tot ruim 3000 stuks. Familie en vrienden nemen geregeld zand mee van hun vakantie.

Ik ga zelf natuurlijk ook wel eens op vakantie en neem dan gelijk een zandtour. Als je zand dubbel hebt kan je deze bij de zandruilbeurzen omruilen.

Wilt u mij helpen van een nieuwe toevoeging aan mijn collectie of wilt u ruilen, neem dan contact met mij via de contact pagina. Ik ben u ten zeerste dankbaar.